Hlavní obsah

Česko se probudilo do mrazivé neděle, silnice pokryl sníh

Česká republika se v neděli probudila do dalšího mrazivého rána. Na mnoha místech sněžilo. Silnice jsou většinou mokré, ale sjízdné. Silničáři varují, že by se na nich mohlo tvořit náledí. Do hor by řidiči neměli vyrážet bez zimní výbavy.

Článek

Situace je podobná ve všech krajích. Na jihu Čech místy na vozovkách leží ujetá vrstva sněhu do pěti centimetrů, někde po chemickém ošetření rozbředlá. Někde je dohlednost snížená kvůli sněhovým přeháňkám. Na Churáňově, kde přes noc naměřili minus osm stupňů Celsia, dosahuje vrstva sněhu 14 centimetrů.

Minus osm bylo v noci také na Karlovarsku. V Západních Čechách jsou silnice buď mokré anebo holé a vymrzlé. To samé platí pro východní a střední Čechy. V Krkonoších a na Hradecku komplikují situaci sněhové přeháňky. Teploty povětšinou zůstanou pod bodem mrazu celý den, což platí také o ostatních regionech.

Též na Vysočině jsou všechny silnice sjízdné, ale zejména na Pelhřimovsku, Havlíčkobrodsku a Žďársku se zvýšenou opatrností. Celý úsek dálnice D1 Vysočinou je po chemickém ošetření mokrý, řidiči musejí počítat se sněhovými přeháňkami.

I v horských oblastech Valašska leží asi dvoucentimetrová vrstva sněhu, místy dokonce hladká. Také ve Zlínském kraji ráno naměřili až sedm pod nulou.

Z Moravskoslezského kraje byly ráno hlášena místa se sníženou viditelností. Platilo to pro úseky dálnice D1, Beskydy či Opavsko. V celém kraji bylo zataženo. Na některých místech Olomouckého kraje bylo až minus deset stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám