Hlavní obsah

Odboráři protestovali na večírku firmy, která si z nich utahuje v pozvánce

Právo, Hynek Paštěka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Před budovou na Staroměstském náměstí v Praze, v níž se ve čtvrtek večer koná večírek firmy BNV Consulting, protestovalo několik desítek odborářů pražského dopravního podniku. Před vchodem kromě nich byla i ochranka a policisté. Odboráři křičeli na lidi, kteří na večírek přicházeli. Do suterénu dokonce hodili dýmovnici, tu se ale podařilo hned uhasit.

Článek

Protestující před budovou večírku mají transparenty s nápisy: "Příjemné poblití přejí vaši propuštění" či "Poslední večeře panstva z BNV".

Ředitelka firmy Petra Barešová řekla, že odboráři nebudou na večírek vpuštěni, ale budou jim každou půlhodinu nabízeny teplé nápoje. Nosili jim například horkou čokoládu nebo čaj.

Foto: Jan Hadrejch, Právo

Odboráři protestují před budovou, kde se večírek koná

Luboš Olejár z odborového svazu řekl, že chtějí omluvu za pozvánku, kterou firma rozeslala svým partnerům. Dělala si v ní legraci z propouštění v Dopravním podniku. BNV Consulting pro pražský dopravní podnik zajišťuje audity, na jejichž základě se ve firmě propouští, a také outsourcing, o němž odbory tvrdí, že není vždy výhodný.

Foto: Novinky

Barešová, která v komiksové pozvánce také vystupuje, před půl osmou vyšla ven mezi protestující a zopakovala, že firma se omlouvat nebude. Pozvánka prý byla myšlena v nadsázce.

Olejár chce v případě, že se firma neomluví, vyzvat magistrát, aby všechny organizace, které město řídí, ukončili s BNV spolupráci. Kromě dopravního podniku je to například i zoo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitelka BNV Consulting Petra Barešová a odborový předák Luboš Olejár

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám