Hlavní obsah

Pro Natálku zřídili další konto, peníze z něj dostane až v dospělosti

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po veřejné sbírce, kterou letos na jaře zorganizovala radnice ve Vítkově pro rodinu postiženou žhářským útokem a díky které si rodina mohla pořídit nové bydlení, byl v minulých dnech zřízen další účet, na který mohou lidé přispívat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Malá Natálka se svojí matkou.

Článek

Tentokrát jde o konto určené výhradně pro popálenou Natálku, která k němu ovšem získá přístup až v devatenácti letech věku.

Účet založili organizátoři Festivalu Modré Dny, který se koná každoročně ve Žďáru nad Sázavou. Tématem letošního sedmého ročníku festivalu, na kterém vystupovala například Lucie Bílá a skupina Mig 21, byl rasismus.

Lidé mohou přispívat na otevřený účet číslo 339 555 339, kód banky je 0800. Jako první na účet částkou 25 tisíc korun přispěli organizátoři festivalu.

„Zřídili jsme účet, který by měl byt alespoň trochu zapamatovatelný. Až do půlky ledna na něj mohou zájemci posílat své finanční příspěvky. Účet je speciální v tom, že peníze si bude moci vybrat pouze Natálka. Nikdo jiný, ani její rodiče. Je to nastavené tak, že peníze jí budou přístupné v devatenácti letech, takže doufáme, že to bude dobrá podpora na prahu dospělosti,“ vysvětlil ředitel pobočky České spořitelny ve Žďáře nad Sázavou Jiří Kvasnička.

Reklama

Související témata:

Související články

Redaktoři Práva odvezli Natálku domů

Tříletá Natálka, která letos v dubnu při žhářském útoku na dům své rodiny ve Vítkově utrpěla rozsáhlé popáleniny, byla ve středu po 11. hodině propuštěna...

Léčba Natálky stála dosud přes šest miliónů

Už více než šest miliónů stála dosud léčba popálené Natálky z Vítkova. A konečnou sumu, která ještě poroste, bude muset zdravotní pojišťovně zaplatit čtveřice...

Výběr článků

Načítám