Hlavní obsah

Klausová ve své knize: Za manžela jsem se nikdy nestyděla

Právo, Novinky, alt, rsk
Aktualizováno

Manželka prezidenta Václava Klause Livia v úterý pokřtila knihu rozhovorů s názvem Smutkem neobtěžuju. V knize vypráví o svém životě, dětství, škole, o seznámení s manželem a o životě s ním.

Článek

„Co skutečně říkám já, co si myslím o lidech, o světě, najdete v této knize. Ti, kdo budou chtít něco vědět o prezidentovi, se toho nedočkají,“ řekla na křestu Klausová.

V knize rozhovorů popisuje seznámení, proč se za spolužáka z ekonomie nakonec provdala, a také například to, jak se ke sňatku moc neměl.

"Vašek zrovna jel na sportovní zájezd do Egypta a já jsem mu před odjezdem řekla: Tam mají levnější zlato, přivez prstýnky.“ Klaus se prý trochu kroutil. „Tak jsem ho strašila. Když prstýnky nepřivezeš, vezmu si doktora Jaroše. Prstýnky přivezl.“

Nevěra bolí

V úvodu knihy se obecně zmiňuje o nevěře. "Ona bolí. Je zklamáním důvěry. Je to prostě taková křivda. Ale jde o to, co si představujeme pod věrností. Někomu daleko víc vadí, když je někde jinde souznění duší, a někomu víc překáží, když je někde jinde souznění těl. V knize dodává, že nikdy neuvažovala o rozvodu.

Název knihy je určen podle jedné z odpovědí, a to na otázku, zda je Klausová extrovert či introvert. „Vypadám jako extrovert? To já nejsem. Brečím sama, doma. Smutkem neobtěžuju.“

Klaus měl první autogram

Na křest knihy dorazil i prezident Václav Klaus a byl první, kdo si nechal knihu podepsat.

Přiznal se ale, že rozhovory ještě nečetl a knihu před jejím vydáním neviděl.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva: Prezident Václav Klaus, autorka knihy Marcela Pecháčková a první dáma Livia Klausová

Klaus si vzpomněl, jak před nedávnem křtil svou knihu Kde začíná zítřek. „Důvěřuji trhu, že ceny jsou spravedlivé a odpovídají kvalitě. Moje knížka byla za 199 korun, tato je za 229 - z toho plyne, že je lepší,“ zavtipkoval prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám