Hlavní obsah

Ředitelem Zoo Praha bude nejspíš Bobek

Právo, kas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Miroslav Zámečník se ukvapil, když kvůli možnému postu ředitele pražské zoo skončil v křesle šéfa dozorčí rady ČSA. Speciální pracovní skupina totiž v úterý nedoporučila tohoto favorita primátora Pavla Béma (ODS), ale protikandidáta Miroslava Bobka, ředitele rozhlasové stanice Leonardo. Její výběr musí ale ještě potvrdit městská rada, pravděpodobně to bude už příští úterý.

Foto: ČTK

Miroslav Bobek

Článek

V užším výběrovém řízení o místo nového ředitele zoo byli tři adepti; Miroslav Zámečník, bývalý člen ekonomické rady vlády, bývalý šéfredaktor zpravodajství televize Nova Jan Vávra a přírodovědec Bobek. Bobek je autorem a vedoucím projektu Odhalení, který pomocí kamer přibližoval na internetu život goril v pražské zoo.

„Podle pravidel výběrového řízení v uplynulých dnech absolvovali psychotesty. Jako nejvhodnější kandidát byl nakonec doporučen Miroslav Bobek,“ řekl radní Milan Richter (ODS).

Výběr skupiny přivítali i někteří zastupitelé. „Kritéria byla tvrdá. Je to člověk, který tomu rozumí a má zkušenosti. Doufám, že ho rada schválí,“ řekl Právu zastupitel Miroslav Poche (ČSSD). Nový ředitel bude funkci vykonávat od ledna 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám