Hlavní obsah

Některé tramvaje a autobusy v Praze mění trasu i jízdní řád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé tramvaje a autobusy v Praze mění od neděle svou trasu i jízdní řád. Zatímco část spojů bude posílena, jiné naopak pojedou méně často nebo budou zcela zrušeny. Lepší dopravní spojení čeká především obyvatele Barrandova nebo Řepí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Doprava bude především posílena z barrandovského sídliště do centra města. Cestující budou moci nově využít v ranní špičce linku 4, která pojede přes Smíchovské nádraží na Barrandov. Tím nahradí zrušený spoj číslo 13. Zároveň bude linka 20 jezdit vždy až na Barrandov. Dosud byla ukončena mimo přepravní špičky a o víkendu na Smíchovském nádraží. Linky 12 a 20 pojedou na Malou Stranu ve společném intervalu každé čtyři minuty ve špičkách, o víkendech pak každých sedm až osm minut.

Posílena bude i tramvaj číslo 16, nově nepojede do Braníka, ale z Palackého náměstí zamíří přes Anděl na Kotlářku a dále do řepského sídliště. Ve špičce přijede pro cestující tramvaj číslo 10 nebo 16 každé čtyři minuty, o víkendech pak jednou za sedm až osm minut.

Častěji bude jezdit i linka 17 mezi Výstavištěm a Sídlištěm Modřany. Bude tak po tramvajích číslo 9 a 22 dalším páteřním spojem, který jezdí častěji než ostatní tramvaje. Kvůli nižší poptávce a omezení souběhu metra a tramvají bude omezen provoz linky 25 v úseku Palmovka - Vozovna Kobylisy.Spoj bude v provozu jen v pracovních dnech od 06:00 do 22:00.

Změny se dotknou i některých autobusových linek v Letňanech. Své trasy změní autobusy číslo 110, 151 a 158, nahradí tak linky 134 a 166, které budou zrušeny.

Změny v mhd v Praze od 29. listopadu:
tramvaj 4Linka je ve směru od Čechova náměstí z Anděla odkloněna přes Smíchovské nádraží a Hlubočepy do Sídliště Barrandov (provoz pouze v pracovní dny zhruba 6:00 - 20:00, v úseku Smíchovské nádraží - Sídliště Barrandov je v provozu pouze v ranní přepravní špičce pracovních dnů).
tramvaj 13Linka je zrušena (nahrazena linkou 4).
tramvaj 16Linka je ve směru od Spojovací z Palackého náměstí odkloněna přes Anděl, Kotlářku a Motol do Sídliště Řepy (v úseku Kotlářka - Sídliště Řepy je v provozu pouze v ranní přepravní špičce pracovních dnů).
tramvaj 17Linka je v úseku Levského - Výstaviště posílena (provozována v polovičním intervalu), v úseku Výstaviště - Sídliště Ďáblice v provozu pouze každý druhý spoj.
tramvaj 20Linka je celodenně a celotýdně prodloužena do Sídliště Barrandov.
tramvaj 21Linka je zkrácena do trasy Nádraží Braník - Národní třída - Nádraží Braník.
tramvaj 25Linka je v úseku Palmovka - Vozovna Kobylisy v provozu pouze v pracovní dny zhruba 6:00 - 20:00
autobus 110Autobusová linka 110 bude ve směru od Dolních Počernic odkloněna z Výstaviště Letňany přes Fryčovickou k Obchodnímu centru Čakovice, kde bude končit.
autobus 134Ruší se v souvislosti s změnou linky 158.
autobus 151utobusy 151 v úseku Českomoravská - Letňany pojedou po stávající trase, dále budou pokračovat přes Staré Letňany, Čakovice do Třeboradic. Vybrané spoje pojedou do zastávky Teplárna Třeboradice.
autobus 158Linka 158 se nově zavádí v trase Českomoravská - Prosek - Letňany - Staré Letňany - Obchodní centrum Čakovice.
autobus 166Ruší se v souvislosti se změnou linek 151 a 158.
autobus 325Zavádí se nově na trase Nádraží Uhříněves - Čestlice.
autobus 376Linka 376 nebude vést přes zastávky Jenštejn a Baumit, VDO a Vrábí v Brandýse nad labem.
autobus 378Linka 376 nebude vést přes zastávky Jenštejn a Baumit, VDO a Vrábí v Brandýse nad labem.

Reklama

Výběr článků

Načítám