Hlavní obsah

Slunečný víkend dá zapomenout, že prosinec je za dveřmi

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníkům zimy a lyžování nezbývá než dále čekat. Třebaže již příští týden začne prosinec, počasí bude svými teplotami i nadále připomínat spíše říjen. Nadcházející víkend bude ve znamení polojasné oblohy a teplot kolem 10 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK

Víkend by měl být převážně slunečný a beze srážek.

Článek

Víkendové nejvyšší teploty již sice nebudou atakovat rekordní hodnoty, jako tomu bylo v polovině týdne, i nadále však bude s ohledem na dlouhodobé průměry teplo.

Chladněji bude zejména jen po ránu, kdy rtuť teploměru poklesne po oba dva dny na pět až jeden stupeň Celsia.

V sobotu bude oblačno až polojasno s četnými ranními mlhami a beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat v intervalu šesti až deseti stupňů Celsia. Je potřeba počítat i čerstvým větrem o rychlosti kolem 15 metrů za vteřinu.

Neděle slibuje polojasnou a přechodně až zataženou oblohu, přičemž zejména na horách by se mohly objevit srážky. "Dešťové," zdůraznila Dagmar Honsová s tím, že pršet bude navíc jen ojediněle.

Počátek příštího týdne přinese více oblačnosti a četnější dešťové srážky. Ve vyšších horských polohách se může jednat o srážky smíšené. Vyjasnit by se mělo ve středu, kdy by se zároveň mohly teploty dostat znovu nad deset stupňů Celsia.

Výraznější změna počasí směrem k zimním hodnotám by mohla dle Honsové nastat nejdříve kolem 10. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám