Hlavní obsah

Miloš Zeman se stal nežádoucím v Břeclavi, zrušili mu besedu

Právo, miv
Břeclav

Stačilo, aby se v přítomnosti expremiéra Miloše Zemana objevila bývalá místostarostka Břeclavi Dagmar Adámková (dříve ODS) a významný polistopadový politik se prý stal pro břeclavskou radnici nežádoucí. Jeho setkání se seniory bylo zrušeno.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman

Článek

Organizátoři Zemanovy návštěvy na Břeclavsku jsou přesvědčeni, že za zrušením úterního setkání s obyvateli Domova seniorů v Břeclavi je právě skutečnost, že se v pondělí večer v Zemanově přítomnosti objevila Adámková. Poté, co před časem upozornila na nesrovnalosti v chodu a hospodaření radnice, byla na třetí pokus z funkce odvolána a teď je častým terčem kritiky bývalých kolegů z koalice ODS a SNK-ED.

„Jsem přesvědčen, že to je příčina náhlého zrušení akce v domě seniorů. Když Adámková přijela do Kostich, viděli jsme, že několik lidí odešlo telefonovat. Můžeme se jen domnívat komu, ale faktem je, že poté jsme dostali SMS zprávu, že nelze uskutečnit setkání Miloše Zemana s důchodci,“ řekl Jiří Tichý, který s členy občanského sdružení pro rozvoj Podluží Ropos akci připravoval.

„Mohu se jen domnívat, že opravdu existuje souvislost, mezi mou přítomností v Kosticích a následným zákazem setkání, ale je to jen domněnka. Ale myslím, že i tak to stačí, aby si každý udělal obrázek. Než jsem se objevila v Kosticích, neměl Zeman problémy. Pak najednou, tentýž den, pozdě večer, dorazila SMS zpráva se zákazem akce,“ řekla Adámková.

Radnice odmítá jakýkoli zásah

Právo oslovilo starostu města Dymo Piškulu (SNK ED). „O tom, že v domově seniorů měla být uspořádána návštěva pana Zemana, v jehož blízkosti se měla pohybovat paní Adámková, není vedení města nic známo. Vedení města není známo ani to, proč byla návštěva zakázána a zda vůbec. S dotazy se laskavě obraťte na ředitelku zařízení, v jejíž kompetenci je řízení Domova seniorů. Co je vedení města známo, tak to, že obdobné návštěvy proběhly v jiných městských zařízeních (knihovna, nevím jestli i muzeum), a to bez problémů a nikdo z ředitelů o povolení této návštěvy vedení města nežádal,“ odpověděl místo starosty tajemník Dalibor Neděla.

Právo se zajímalo, jaká je situace v domově seniorů. Ředitelka Dana Botková zrušení setkání vysvětlila zákazem společných akcí ústavním lékařem, mělo se jednat o prevenci proti šíření chřipky. Zákaz návštěv v souvislosti s chřipkou, do čtvrtečního poledne vyhlášen nebyl.

První část Zemanova programu v zařízeních města se opravdu uskutečnila bez potíží, teprve až se v jeho blízkosti objevila Adámková, ocitl se v troskách. „Asi byl Zeman obětí vnitřních sporů vedení Břeclavi,“ komentují pořadatelé náhlý obrat jednání s expremiérem.

Dokreslili to i setkáním s jedním místním podnikatelem. První den stále Zemana upozorňoval na skvělého starostu. Když zjistil, že expremiér hovořil s Adámkovou, nepadlo o prvním muži radnice už ani slovo.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman bude jednat s Volfovou

Nová zemanovská strana získává další spojence. Šéf přípravného výboru Strany práv občanů (SPO) Miloš Zeman bude tuto neděli jednat s předsedkyní Strany...

Zeman začal návrat do politiky na zabíjačce

Sedmé výjezdní zasedání ministrů někdejšího kabinetu premiéra Miloše Zemana se v pátek uskutečnilo v Hodoníně na Slováckém statku někdejšího ministra...

Výběr článků

Načítám