Hlavní obsah

Podle starosty Prahy 5 Jančíka Řápková spornou zkoušku v Plzni složila

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Se svou troškou do kauzy plzeňských práv opět přispěl kontroverzní starosta Prahy 5 a absolvent fakulty Milan Jančík (ODS). Trvá na tom, že zkoušku z obchodního práva řádně složil u Miroslavy Bartošíkové. A stejně tak podle něho uspěla chomutovská primátorka Ivana Řápková (ODS) v trestním právu u Jiřího Pipka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skandály opředený starosta Prahy 5 Milan Jančík

Článek

„To, že paní docentka Bartošíková tři roky po mé zkoušce zemře, jsem nemohl vědět. Stejně si myslím, že kolegyně Řápková absolvovala zkoušku u docenta Pipka. Nemohla vědět, že v roce 2008 zemře, to se nedalo předpokládat,“ argumentoval ve čtvrtek Jančík.

Podle něho kdosi na něho i na Řápkovou záměrně vybírá „kantory, kteří nemohou podat ani pozitivní, ani negativní stanovisko k tomu, že jsme řádně studovali“.

Starosta ve čtvrtek dopisem vyzval rektora školy Josefa Průšu, který nařídil prověřit Jančíkovo studium, „aby vysvětlil některé své výroky“.

„Žádám pana rektora, který je podepsán pod mým magisterským i doktorským titulem, aby vysvětlil, proč nevznesl své pochybnosti už tehdy,“ řekl ve čtvrtek Jančík, který se před novináři opět pochlubil svým indexem a pracemi. Vše opět jen k nahlédnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám