Hlavní obsah

Jančíkovy zkoušky podepsala učitelka, která je tři roky po smrti

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Starostovi Prahy 5 Milanu Jančíkovi (ODS) údajně dala zápočty z obchodního práva při studiích na plzeňské právnické fakultě docentka Miroslava Bartošíková. Dosvědčit mu to ale nemůže, je totiž už tři roky mrtvá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Starosta Prahy 5 Milan Jančík

Článek

Připomíná to případ chomutovské primátorky Ivany Řápkové (ODS), která se pro změnu oháněla zesnulým docentem Jiřím Pipkem.

Jančíkovi stejně jako Řápkové nesedí údaje o zkouškách a zápočtech v elektronickém systému školy s daty, jimiž disponuje dotčená katedra. V jeho případě je ale pochybností přece jen méně.

"Paní Bartošíková skutečně vedla semináře a udělovala zápočty, zkoušela,“ řekl Právu Karel Eliáš, vedoucí katedry obchodního práva a jeden z nově jmenovaných reformních proděkanů.

"Studia pana Jančíka se nedají příliš zpochybňovat. V indexu zápočty a zkoušky má, a není to ani o tom, že by je třeba udělal v jeden den, jsou rozvrstvené. Je možné, že došlo k administrativní chybě a paní profesorka prostě zapomněla zápočty nahlásit,“ připustil Eliáš. 

Rektor Západočeské univerzity Josef Průša Jančíka požádá, podobně jako Řápkovou, aby se školou spolupracoval. Starosta však bude podle Lidových novin od rektora chtít písemné vysvětlení jeho výroku o "Jančíkově nestandardním studiu“. "Bylo nestandardní, údaje v systému nesedí s údaji katedry,“ zopakoval ve středu Průša.

Reklama

Výběr článků

Načítám