Hlavní obsah

Kritizovaná šéfka stavebního úřadu bude řídit karlovarský odbor rozvoje

Právo, Rudolf Voleman
Kralovy Vary

Ze všech stran kritizovanou vedoucí karlovarského stavebního úřadu Ivanu Doubovou si vedení Karlových Varů vybralo ve výběrovém řízení do čela nedávno vytvořeného odboru rozvoje města a urbanistiky. Doubová se naposledy stala terčem kritiky na jaře letošního roku, když se kvůli střetu zájmů nevyloučila jako vedoucí úřednice z projednávání přeměny svých restituovaných luk na stavební pozemky v karlovarské městské čtvrti Stará Role, na které vydělala zhruba 26 miliónů korun.

Foto: František Kšajt, Právo

Karlovy Vary. Ilustrační foto

Článek

Opozice v karlovarském krajském zastupitelstvu jí vyčítá rovněž vznik černých staveb ruského podnikatele Stěpanova v osadě Háje u Karlových Varů nebo vybudování nevzhledných garáží pod Imperialem, které narušují historické panorama města.

Vedení města ale stojí za ní přes všechno kritiku. „Ivana Doubová je dobrý odborník, která má naší plnou důvěru,“ komentoval její výběr náměstek karlovarského primátora Petr Keřka (ODS), podle kterého ji opozice kritizuje neprávem.

„Nedokážu posoudit, jakou má pověst u veřejnosti, ale je to na voličích, aby to ukázali při volbách,“ dodal Keřka, podle kterého má odbor například nahradit urbanistické středisko, které zaniklo v roce 1994.

Absurdní rozhodnutí, říká opozice 

Doubová ve výběrovém řízení porazila Ilju Richtra, který byl dosud pouze pověřen řízením tohoto odboru. „Bohužel po celou dobu existence tohoto odboru se nikdo z renomovaných architektů či stálých kritiků výstavby v Karlových Varech do výběrového řízení na vedoucího odboru nepřihlásil. Protože mě neustálá kritika stavebního úřadu trápila, rozhodla jsem se do tohoto výběrového řízení přihlásit,“ vysvětlila Doubová.

„Je to naprosto absurdní rozhodnutí,“ podivoval se opoziční člen karlovarského zastupitelstva Petr Kulhánek (Karlovarská občanská alternativa).

„Je to naprostý nesmysl dosazovat do takto vysoké funkce člověka, který stojí za celou řadou kontroverzních a konfliktních rozhodnutích,“ dodal. „Nyní má navíc dbát nad tváří rozvoje města, administrovat finance plynoucí z Evropské unie a řídit územní plán. To je naprosto nepřijatelné,“ uzavřel Kulhánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám