Hlavní obsah

Do vedení děčínské ČSSD byl zvolen muž odsouzený za jízdu bez řidičáku

Právo, Jiří Ovčáček, Rudolf Prchal

Do vedení organizace ČSSD v Děčíně byl v sobotu zvolen Tomáš Horáček, který byl v minulosti odsouzen za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění k pokutě 80 tisíc korun a zákazu řízení na 12 měsíců. Horáčka se přitom už zbavila po špatných zkušenostech ústecká ČSSD. Skončil právě v děčínské stranické buňce.

Foto: Novinky

Článek

Horáček byl zvolen do vedení děčínské soc. dem. v sobotu na okresní stranické konferenci. Mluvčí Okresního soudu v Ústí nad Labem Pavel Suchý v úterý Právu řekl, že byl Horáček odsouzen za trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění na 6 měsíců s podmínkou na 2 roky a zákaz řízení motorových vozidel na 2 roky. To ale Horáček razantě odmítl jako nepravdivou informaci.

Horáček Právu řekl, že po podání odporu a nařízení hlavního líčení byl odsouzen k pokutě 80 tisíc korun a zákazu řízení na 12 měsíců. „To hlavní líčení dopadlo tak, že jsem dostal pokutu ve výši 80 tisíc korun, dostal jsem 12 měsíců zákaz řízení a žádnou podmínku jsem nedostal,“ řekl v úterý Právu Horáček.

Tomu bylo přitom odmítnuto členství v ČSSD v Ústí nad Labem. Šéf místní soc. dem. a náměstek ústecké hejtmanky Arno Fišera Právu řekl, že s Horáčkem měli velmi negativní zkušenost.

„Pan Horáček se dostal do naší organizace i také ne tou správnou cestou, protože nedodržel stanovy. Když jsme na to přišli, tak jsme mu samozřejmě doporučili, aby šel působit tam, kam patří, a to je do Děčína,“ řekl Fišera s tím, že Horáček nemá v Ústí trvalé bydliště. Bydlí právě v Děčíně.

Na otázku, proč Horáčka v Ústí nechtěli, pak doplnil: „Důvod je, že už jeho vstup do strany nebyl v souladu se stanovami ČSSD. A samozřejmě jeho aktivity, které v Ústí na Labem předváděl, nebyly to, čím by se ČSSD mohla chlubit“.

Lídrem děčínské soc. dem. se v sobotu stal opět Jaroslav Foldyna. Ten v úterý Právu řekl, že se Horáčkovým případem začal zabývat. „Vyzval jsem pan Horáčka o písemnou odpověď,“ řekl Právu s tím, že pokud je pravdou, že byl Horáček odsouzen, předá věc stranické kontrolní komisi. Horáček by podle Foldyny měl v takovém případě požádat  o pozastavení členství v ČSSD.

Samotný Horáček pak Právu řekl, že Foldynu o odsouzení k pokutě za jízdu bez řidičáku informoval dopředu a nic tedy nezataji. „Pan Foldyna o tom ví, já jsem ho s tím seznámil,“ sdělil.

V první verzi článku bylo mylně uvedeno, na základě informace poskytnuté Okresním soudem v Ústí nad Labem, že byl Horáček odsouzen za jízdu bez řidičského oprávnění k podmínce. Za uveřejnění této mylné informace se Novinky.cz Tomáši Horáčkovi omlouvají.  

Reklama

Výběr článků

Načítám