Hlavní obsah

Delegáti ODS si na večírku poslechli duet Topolánka se Zeťovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pionýrky v krojích i obraz Gustáva Husáka připomínaly na večírku delegátům 20. kongresu ODS dvě desetiletí, která uplynula od pádu totality. Kongres, který se odehrává ve vysočanském hotelu Clarion, ale provázely i hostesky v miniaturních "santaklausovských" šatičkách. S nimi se mohli delegáti, jinak diskutující o programových vizích strany do roku 2020, vyfotografovat na novoročenku.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Skupina dívek představujících Marťany a postava předsedy ČSSD Jiřího Paroubka v obleku kosmonauta byly k vidění na kongresu ODS.

Článek

Kongres v neděli zřejmě i kvůli podařenému večírku začal s mírným zpožděním. Podle neoficiálních informací se tedy pravděpodobně protáhne a skončí až po druhé hodině odpoledne.

Foto: Jakub Dospiva , ČTK

Hostesky v pionýrských krojích a netradiční výzdoba přivítaly delegáty na večírku po prvním dni 20. kongresu ODS.

Večírek, který byl spojen i s večeří pro delegáty, moderovala herečka Daniela Šinkorová a hrála skupina Lokomotiva a zpívala Helena Zeťová. Účastníci kongresu se ale velmi těšili především na už tradiční vystoupení kapely poslance Waltera Bartoše. Došlo i na duet předsedy Mirka Topolánka se Zeťovou, kteří společně zazpívali píseň Sedmkrát. Taneční parket se zaplnil kolem půlnoci.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Evžen Tošenovský

Pro politické matadory ODS nejsou prostory hotelu novinkou, loni tam na kongresu Topolánek obhájil předsednické křeslo a prezident Václav Klaus se vzdal čestného předsednictví strany, kterou pomáhal zakládat.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Na kongresu ODS bylo i zátiší Paroubek na Mars

Na večírku tekla "cevrovice" zdarma

Historii ODS letos v předsálí kongresového sálu připomíná výstavka fotografií na panelech. Na webu ODS si stranické dějiny mohou prohlédnout i ti, kteří na vrcholné jednání ODS letos pozváni nebyli. Občanští demokraté také na internetu otevřeli obchod s upomínkovými předměty. Nejvíce se prodávají vůně do auta, klíčenky a čepice.

Foto: Jakub Dospiva , ČTK

Mirek Topolánek se svou přítelkyní Lucií Talmanovou na kongresovém večírku

Podobné předměty na kongresu mohl každý zájemce získat zdarma u jednoho z informačních stánků v předsálí. U jiného zase lidé z konzervativního think tanku CEVRO nabízeli delegátům i novinářům k ochutnání "cevrovici", zřejmě už tradiční kongresový nápoj. K mání byla také perníková srdce s modrým ptákem - tedy novým logem ODS, i hrníčky, mikiny či trička.

Foto: Stanislav Peška , ČTK

Předseda Senátu Přemysl Sobotka

Spory o předsedu Topolánka v sobotu symbolizoval i "špílec" jihočeské organizace ODS, jejíž hostesky před vchodem do hotelu rozdávaly pohlednice zobrazující šéfa ODS smutně sedícího mezi důchodkyněmi na galerii pro hosty v Poslanecké sněmovně. "Náš lídr do voleb?", ptá se nápis pod fotografií. Topolánek a jeho sympatizanti však mají průběh kongresu pevně v rukou.  

Kronika bratrstva Kočkovy pracky

V neděli dopoledne ve foyer pokřtil Topolánek novou knihu Petra Štěpánka Kronika bratrstva Kočkovy pracky. Novinářům řekl, že v politice mu chybí nadhled a smysl pro humor. Kniha nese podtitul Paroubkovi šibalové v akci a s nadsázkou líčí údajný rozmařilý životní styl předsedy konkurenční ČSSD Jiřího Paroubka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Mirek topolánek křtí Kroniku bratrstva Kočkovy pracky od Petra Štěpánka.

Předsedovi ČSSD je věnován i jeden roh předsálí. Dívky v převlecích za mimozemšťany a videoklipy tam odkazují ke kampani ODS "Paroubek na Mars". 

Foto: Michaela Říhová, Právo

Obálka knihy Kronika Bratrstva Kočkovy pracky

Reklama

Výběr článků

Načítám