Hlavní obsah

ČSSD chce ve vládě právníka Zářeckého

– Praha
Právo, Novinky, jov, jas

Šéf ČSSD Jiří Paroubek ve čtvrtek potvrdil informaci Práva, že novým ministrem - šéfem Legislativní rady vlády se má stát za soc. dem. Pavel Zářecký. Ten už jednou této oblasti šéfoval.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pavel Zářecký na archivním snímku

Článek

„Já se domnívám, že pan doktor Zářecký je výborné jméno, je to vynikající znalec správního práva, a člověk, který je uznáván jak akademickou obcí, tak praktickými právníky,“ řekl Paroubek na čtvrteční tiskové konferenci v Lidovém domě.

Paroubek se domnívá, že Zářecký je velký přínos pro vládu Jana Fischera. Věří přitom, že nabídku působit v úřednické vládě přijme. Paroubek míní, že kabinet by měl být kompletní začátkem prosince. Doplnil, že Zářeckého dobře zná i premiér Jan Fischer.

Funkce šéfa Legislativní rady vlády se má obnovit poté, co kabinet nominoval Štefana Füleho na post českého eurokomisaře. Füle zastával post ministr a pro evropské záležitosti.

Jeho náhradníka bude navrhovat ODS. Její předseda Mirek Topolánek se nechtěl na čtvrteční tiskové konferenci ke konkrétnímu jménu vyjadřovat. Uvedl pouze, že jím nebude Marek Mora, o němž se spekulovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám