Hlavní obsah

ODS představila "desetiletku", plánuje strategii do roku 2020

Novinky, jas
Praha

Občanští demokraté ve čtvrtek představili tým, který by měl formulovat směřování, kterým se bude strana v příští deseti letech ubírat. Projekt nazvaný Vize 2020 by měl být podle předsedy strany Mirka Topolánka jakýmsi manifestem, který bude představen na listopadovém se kongresu..

Foto: Petr Horník, Právo

Členové týmu Vize 2020

Článek

Topolánek představil čtyři sekce, které mají obsáhnout oblasti, kterým se ODS hodlá věnovat. Jde o "obranu svobody", "ČR v Evropě a ve světě", "vzdělaná a konkurenceschopná země" a "nové civilizační výzvy, řešení pro budoucnost".

Každá ze sekcí bude mít několik mluvčích, mezi nimiž Topolánek představil jak známé tváře, tak i nové tváře z regionů. Každý ze členů týmu bude mít na starost vlastní podoblast, za niž bude hovořit.

Projekt začne fungovat na nadcházejícím stranickém kongresu a bude se spolupodílet i na přípravě voleb v příštím roce. Východiska nového projektu by měla korespondovat se stranickým programem.

Mezi známá jména týmu patří Ivan Langer, Jan Zahradil, Martin Říman, Jiří Pospíšil či Tomáš Julínek. Nechybí ani Marek Benda, jehož jméno se v poslední době skloňuje v souvislosti s kauzou plzeňských práv, kde Benda získal titul na základě neodpovídající rigorózní práce. V rámci týmu Vize 2020 by měl mít na starost kapitolu ústavních reforem.

Reklama

Výběr článků

Načítám