Hlavní obsah

Řápková se odvolává na studia u docenta, který však zápočty nedával

Právo, ib, her, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O řádném studiu chomutovské primátorky Ivany Řápkové se objevily další pochybnosti. Jedna z bývalých zaměstnankyň právnické fakulty tvrdí, že si na Řápkovou nepamatuje. Navíc vyvrací její tvrzení, že si před lety sjednávala konzultace s dnes již zesnulým docentem Jiřím Pipkou.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Chomutovská primátorka Ivana Řápková (ODS) v Senátu

Článek

„On žádné semináře nevedl, pouze přednášel a zkoušel jen u postupových zkoušek,“ doplnila Jitka Rousová, která je již v důchodu, na katedře ale pracovala od roku 1993 až do roku 2007.

„Já si ji ale vůbec nevybavuji,“ řekla Právu Rousová. „Je pravda, že tudy prošlo strašné množství studentů. Když ale teď nějakého z nich vidím v televizi, tak si na něj vzpomenu. Na paní Řápkovou ale ne, přitom tím, že je starší, by měla z řady studentů vybočovat, a tím snáze bych si ji měla pamatovat,“ podotkla Rousová.

Řápková měla svá magisterská studia završit v roce 2005 diplomovou prací na téma „Státní správa a samospráva v oblasti životního prostředí“. Vedoucího práce jí dělal podle informace rektora Západočeské univerzity Josefa Průši někdejší proděkan Milan Kindl, oponenta Kindlův společník z advokátní kanceláře Ondřej David.

„Byla to kvalitní, dokonce velmi kvalitní práce. Nechápu, proč ji ještě neukázala,“ vzkázal Kindl přes svého mediálního zástupce Lubora Kohouta. Práce v knihovně není a podle Kohouta ji nemá ani Kindl, ani David.

Petr Bezouška z katedry občanského práva Právu sdělil, že žádný úzus, na jehož základě by se práce povinně odevzdávaly vedoucímu a oponentovi, není. „Když se ale někomu práce líbí, tak si ji samozřejmě může vyžádat,“ podotkl Bezouška.

Individuální plán

Helena Válková, vedoucí katedry trestního práva, potvrdila, že Řápková měla individuální plán, stejně jako jiní studenti. „Neviděla jsem to ráda, ale vždy jsme se nějak domluvili, jak a kdy i u koho budou dělat zápočty a zkoušky. Paní Řápková ale měla skutečně velmi, velmi individuální plán a studovala totálně za našimi zády,“ řekla Právu Válková.

Reakci Řápkové na informace z fakulty, které přinejmenším zpochybňují její středeční vyjádření o průběhu studia, se nepodařilo sehnat. Mobilní telefon nezvedala, nebylo možné ji zastihnout ani v úřadu. Podle mluvčího chomutovského magistrátu Tomáše Brandy byla celý den mimo město, na služební cestě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám