Hlavní obsah

Paroubek se uřekl, ČSSD útočí na novináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf PR a marketingu ČSSD Petr Dimun se včera večer pokusil jménem své strany zpochybnit Paroubkův výrok v rozhovoru pro Právo, z něhož vyplývá, že by mu nevadila menšinová vláda ČSSD opřená o podporu KSČM, jak o tom mluvil v tisku David Rath. Nahrávka rozhovoru je však jednoznačná, předseda soc. dem. to tak skutečně řekl.

AUDIO: Jiří Paroubek o spolupráci s KSČMVideo: Právo

 
Článek

Dimun v úterý večer rozeslal do médií tiskovou zprávu, kde Právo obvinil kvůli článku „Paroubkovi nevadí Rathova vstřícnost ke komunistům“ z účelové dezinterpretace Paroubkova výroku.

"Důrazně se ohrazujeme proti účelové dezinterpretaci redaktora Jiřího Ovčáčka v článku na serveru Novinky.cz... Už sám titulek nejen, že neodpovídá výrokům Jiřího Paroubka, ale především popírá i jeho dlouhodobý politický a osobní přístup k současné KSČM. Je zvláštní, že při tak mediálně sledovaném tématu je to jediné Právo, které přináší takto kontroverzní a „závažnou“ zprávu. Pan redaktor Ovčáček by měl k tak zásadnímu hodnotovému výroku uvést důkaz v podobě nahrávky takového výroku, kde se Jiří Paroubek explicitně vyjádří, že mu "nevadí Rathova vstřícnost ke komunistům. V opačném případě by se měla redakce Práva omluvit za šíření dezinformace."

Nahrávka k Dimunově smůle existuje a dokazuje, že Právo interpretovalo Paroubkova slova věrně. Podrážděnou Dimunovu reakci lze vysvětlit jen tím, že v ČSSD nejsou shodné názory na menšinovou vládu soc. dem. s podporou komunistů a Paroubek s Rathem zašli dál, než chtěli nebo měli. O tom svědčí Dimunova charakteristika Paroubkových slov o přijatelnosti či nepřijatelnosti podpory komunistů případné menšinové vládě soc. dem. jako "zásadní hodnotový výrok".

Kauza začala, když se Právo v pondělí ve Sněmovně zeptalo Paroubka na jeho názor na Rathova slova v rozhovoru pro časopis Týden, že si dokáže představit menšinovou vládu ČSSD podporovanou komunisty.

Paroubek k tomu Právu řekl: „On se vyjádřil o tom, že jedna z možností je minoritní vláda ČSSD, bez účasti komunistů a s podporou komunistické strany.“ Fakt, že to Paroubkovi nevadí, dokládá jeho další výrok: "Myslím, že celá záležitost se dramatizuje. Jestli mně něco vadí na tom jeho rozhovoru, tak to byly jiné věci, ne tato.“ 

Výběr článků

Načítám