Hlavní obsah

Paroubkovým se narodila dcera Margarita

Právo, ČTK, jov
Praha
Aktualizováno

Manželka šéfa ČSSD Petra Paroubková porodila krátce před polednem dceru Margaritu v pražské motolské nemocnici. Porod se konal plánovaně císařským řezem. Jiří Paroubek (56) už má dospělého syna z předchozího manželství.

Článek

"Maminka i malá Margarita jsou podle lékařů v pořádku. Manželé Paroubkovi by chtěli poděkovat primáři MUDr. Romanu Chmelovi a personálu v nemocnici za skvělou péči," uvádí se v tiskové zprávě.

Jiří Paroubek komentuje narození své dcery

"Je to takové uvolnění po těch posledních dnech a týdnech, kdy jsme byli takzvaně v očekávání," řekl po poledni Paroubek, který právě pobýval u své ženy v nemocnici. U porodu však nebyl.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek s manželkou Petrou.

"Dcera váží asi tři kilogramy a měří 47 centimetrů," dodal předseda ČSSD. Jméno Margarita bylo podle něj výsledkem dohody s manželkou. "Probírali jsme na desítky jmen, na toto víceméně přišla žena - je to hezké jméno," podotkl.

Rodiče společně s Margaritou chtějí poskytnout médiím krátký fototermín v den odchodu z nemocnice. Přesný termín má být teprve upřesněn. Mluvčí Paroubkové Michaela Škardová v neděli Právu řekla, že matka s Margaritou zůstanou v nemocnici asi tři až pět dnů.

Lídr ČSSD Paroubek už má dospělého syna z prvního manželství se Zuzanou Paroubkovou. Před dvěma lety se mu narodila vnučka. Svou nynější manželku Petru, která je o 21 let mladší než on, si vzal předloni v listopadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám