Hlavní obsah

Testy potvrdily prasečí chřipku u dalších studentů v Českých Budějovicích

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Laboratorní testy potvrdily prasečí chřipku u dalších šesti studentů českobudějovického gymnázia J.V. Jirsíka, kteří se vrátili v pátek 23. října ze studijního pobytu na partnerské škole u nemeckého Chamu, kde se tato nákaza vyskytla.

Foto: Jiří Falout, Právo

Budova českobudějovického gymnázia J. V. Jirsíka

Článek

„Celkem tedy do současné doby onemocnělo šestnáct účastníků studijní cesty, z toho 14 studentů a 2 dospělé osoby. Výsledky vyšetření u dalších tří osob byly negativní,“ potvrdil ve čtvrtek Právu František Kotrba z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje s tím, že počet nakažených ještě nemusí být konečný, protože inkubační doba, která je až sedm dní, skončí v pátek.

Všichni studenti jsou v současné chvíli v pořádku, léčí se běžnými léky a jsou v domácí izolaci. Do školy se vrátí až v době, kdy testy prokáží, že již nejsou nakažení. Průběh onemocnění je mírný. Jak Kotrba ještě uvedl, ke čtvrtku registruje Jihočeský kraj pandemickou chřipku u 38 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám