Hlavní obsah

Lední medvědi demonstrovali před plzeňskými právy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňská práva přilákala i skupinu ledních medvědů. Tedy šlo o účastníky happeningu, kteří v převlecích za bílé medvědy přišli s transparenty k plzeňské právnické fakultě zasažené aférou kolem turbostudentů a nekorektního udělování titulů státním úředníkům a vlivným lidem.

Na plzeňských právech potkáte i medvědyVideo: ČTK

 
Článek

Lidé převlečení za lední medvědy třímali v ruce transparenty s nápisy: "VAŠIM TITULŮM UVĚŘÍME AŽ LEDY GROSSTAJOU!", "MEDVĚDICE STÁLE HUDRÁ, TAKY CHCE MÍT DOMA JUDRa!", "NEVOLOPÍŠEME SVÉ RIGORÓZNÍ PRÁCE" a "MEDVĚDI PRO LIDI".

Na zvědavé dotazy odpovídali nesmělým, místy i zoufalým, ale jednoznažným "Brum!"

O happeningu není nic bližšího známé, ani o jeho organizátorech. Lední medvědi už o den dříve zaujali výstupem před Pražským hradem, kde jak jinak protestovali proti globálnímu oteplování a "přišli podpořit českého prezidenta v boji proti němu".

Zatímco řada přihlížejících happening chápala jako vyjádření nesouhlasu s názory Klause, organizátoři takový výklad odmítli. "To je špatně pochopeno. Tito lední medvědi sem přijeli z Grónska podpořit pana prezidenta," zdůraznil jeden z organizátorů. Dodal, že původně chtěli přivézt medvědy z Kanady, tam jich ale žije několik tisíc. "V Grónsku jich žije asi 400, přijela jich sem tedy čtvrtina," dodal.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám