Hlavní obsah

Během týdne začne přituhovat, po ránu bude mrznout

Novinky, Jiří Mach
Aktualizováno

S teplotami to půjde tento týden z kopce. Zatímco v pondělí ještě rtuti teploměrů vystoupí až ke 14 stupňům, o víkendu mohou spadnout až k šesti stupňům pod nulou. Čím chladnější dny přijdou, tím bude obloha jasnější.

Článek

Pondělní teploty pohybující se v rozmezí 12 až 14 stupňů Celsia budou zřejmě nejvyšší z celého týdne. Obloha ale bude na většině území zamračená, místy se mohou vyskytovat mlhy. Podle předpovědi Dagmar Honsové z Meteopressu se bude v průběhu týdne ochlazovat, o víkendu se očekávají ranní mrazíky.

V úterý bude nadále oblačno s občasným deštěm. Odpolední maxima by už neměla převýšit hranici 13 stupňů Celsia.

Ve středu bude oblačno až zataženo, ranní teploty se budou pohybovat v intervalu osmi až čtyř stupňů Celsia, přes den kolem osmi až 12 stupňů.

Stejně tak i ve čtvrtek bude obloha polojasná až oblačná s nejvyššími denními teplotami od osmi do 12 stupňů Celsia. Ráno však bude výrazně chladnější, teploty klesnou k pěti až jednomu stupni nad nulou.

Studené dny pod jasnou oblohou

Od pátku se začne vyjasňovat a nadcházející víkend by měl být slunečný. Teploty se však dále propadat, za mlhavých jiter budou už pravidelně klesat pod bod mrazu. Od pátku do neděle by mělo být polojasno až skoro jasno, v pátek se ranní teploty budou pohybovat mezi dvěma až minus dvěma stupni, o víkendu mezi nulou až minus šesti stupni.

Chladněji bude i přes den, teploty se budou pohybovat v intervalu šesti až deseti stupňů Celsia. "Ale měly by to být opravdu jasné dny bez srážek,“ ubezpečila Honsová a dodala, že se počasí tohoto týdne drží dlouhodobé statistiky.

"Co se týče průměrných teplot, tak to odpovídá přelomu října a listopadu, nebudeme nijak výrazně pod normálem,“ řekla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám