Hlavní obsah

Předsedkyní TOP 09 na jihu Čech se stala Vlasta Parkanová

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Současná poslankyně Vlasta Parkanová se stala v sobotu předsedkyní jihočeské krajské organizace nové strany TOP 09. Bývalá ministryně obrany je také lídrem jihočeské kandidátky při volbách do Poslanecké sněmovny v příštím roce.

Foto: Petr Horník, Právo

Vlasta Parkanová.

Článek

Zvolili ji delegáti ustavujícího krajského sněmu konaného v českobudějovickém hotelu Zvon. Ti také rozhodli, že místopředsedy budou Vladimír Pavelka, Zdeněk Bezecný a Jaroslav Franěk. Vybrali také 11 delegátů pro listopadový celostátní sněm v Praze.

„Jihočeský kraj je tak prvním v České republice, který je z hlediska budování stranických orgánů hotov. Další kraje budou následovat,“ řekla Právu Parkanová. TOP 09 má na jihu Čech 263 registrovaných členů a 7 místních regionálních sněmů v každém okrese.

Nejsilnější jsou České Budějovice se 110 členy. „Předběžné průzkumy nám dávají podporu mezi 10 až 14 procenty. Je to stejné ve všech krajích,“ konstatoval po krajském sněmu zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek, který je členem právě na jihu Čech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám