Hlavní obsah

Paroubek: Zemana se nebojím, nevšímám si ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální demokracii vznik nové strany pod taktovkou někdejšího levicového předáka Miloše Zemana nevzrušuje. Předseda ČSSD Jiří Paroubek v Otázkách Václava Moravce ČT prohlásil, že se konkurenční Strany práv občanů (SPO) nebojí a nepředpokládá v nadcházejících volbách nečekané zvraty. Podle něj se jedná o útok zprava s tím, že hlas pro SPO znamená ve skutečnosti hlas „pro Topolánka s Dalíkem“.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek

Článek

„Beru to jako nedělní obědovou nadsázku, že mám se Zemanem vyhrocené vztahy. Já si ho nevšímám,“ uvedl Paroubek.

Šéf ČSSD zdůraznil, že konkurenčního boje o hlasy levicových voličů se nebojí. „Myslím, že jde o nový politický subjekt pana Šloufa a pana Melčáka. Nemám žádné obavy. Sociální strana, která bude na soc. dem. útočit zprava, tak těch se bát nemusíme,“ řekl Paroubek s odkazem na lobbistu Miroslava Šloufa a přeběhlíka ze Sněmovny Miloše Melčáka (zvolen za ČSSD).

Šlouf tento týden ukončil své členství v ČSSD s odůvodněním, že vedení její vedení škodí lidem. „Vyhrotit vztahy se Šloufem, člověkem, který je spojován s klientelismem a korupcí, tak je to pro mě čest,“ zdůraznil šéf socialistů.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman

FOTO: Michaela Říhová, Právo

Zemanovu vznikající stranu označil za pidistranu, která nemá žádnou šanci uspět. Poukázal přitom na Stranu důstojného života, již Zeman v posledních volbách podporoval a která podle Paroubka získala v posledních volbách půl procenta hlasů.

„Ten jeho projekt je v zásadě pouze mocenským projektem,“ prohlásil šéf soc. dem. s tím, že „každý hlas pro Šloufovu stranu je pro ODS“ a jejího předsedu Mirka Topolánka a jeho přítele, byznysmana, Marka Dalíka.

Zemanovci jsou součástí útoku zprava

Paroubek nepochybuje o tom, že vznik nové strany je útok na sociální demokracii vedený z pravé strany politického spektra. „Je to politický útok zprava, protože horují pro balíček, ten Zeman sebral se vším všudy,“ zdůvodnil Paroubek, podle nějž je tzv. Janotův balíček v režii pravicové TOP 09.

Zeman se již dříve vyjádřil, že s balíčkem ministra financí Eduarda Janoty v zásadě souhlasí, jen by ho obohatil o zavedení progresivní daně. 

Reklama

Související témata:

Související články

Zemanovská strana bude kandidovat ve volbách

Nová zemanovská strana bude kandidovat v květnových volbách do Sněmovny. Právu to potvrdil expremiér a bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman. Sám ale kandidovat...

Zeman bude předsedou nové politické strany

Miloš Zeman stane v čele nové politické strany s názvem Strana práv občanů (SPO). Strana bude levicová, založilo ji Sdružení přátel Miloše Zemana, které se...

Výběr článků

Načítám