Hlavní obsah

Pecina chce prověřit kvůli pochybným titulům desítky policistů

Právo, jm

Ministr vnitra Martin Pecina zahájil první kroky v prověřování policistů, kteří mohli pochybným způsobem získat právnický titul na Západočeské univerzitě. V nedělním pořadu Partie na Primě Pecina uvedl, že má k dispozici seznam osob, které si vzaly kvůli studiu volno.

Článek

„My jsme zatím udělali, co bylo možné časově. Máme seznam policistů, kteří studovali a vybírali si přitom volno - na to máme databáze, které jsou rychle k dispozici. Těch policistů je zhruba 80, kteří jsou takto v systému,“ prohlásil Pecina.

„Jestli někdo soukromě ve svém osobním volnu studuje, tak na to je třeba více času. Já souhlasím s tím, že je třeba chirurgický řez,“ řekl ministr. Podezření podle něj budou vyšetřovat celonárodní útvary.

Pecina také připustil, že problém podezřelých titulů není krátkodobý, ale sahá až do doby před deseti lety. Jako host pořadu na telemostu potvrdil prozatímní děkan právnické fakulty v Plzni Jiří Pospíšil, že už existuje jasný podklad pro policii, aby byla činná. Informace o tom, že tam studovali policisté zatím nemá. Potvrdil ale podezření, že několik lidí ukončilo pětileté studium titulem během několika měsíců.

Policisté podle Pospíšila mohli využívat kurz tzv. celoživotního vzdělávání, které neslo hodně zvláštní rysy. „Ten už tady v budoucnu probíhat nebude,“ dodal Pospíšil. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám