Hlavní obsah

Bývalý proděkan Kindl pokřtil knihu, z aféry na plzeňských právech si utahoval

Praha

Bývalý proděkan plzeňské právnické fakulty Milan Kindl, který je jednou z ústředních postav současného skandálu ohledně nestandardního studia, ve čtvrtek v Praze pokřtil svůj román Láska za časů StB. Kindl s médii mluví jen minimálně a i během křtu se odmítl ke skandálu vyjadřovat, neodpustil si ale několik sarkastických poznámek k aféře.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Bývalý proděkan Milan Kindl na křtu své knihy

Článek

"Když jsem tu knížku napsal, (nakladatel) totiž řekl, aby se aspoň trošku prodávala, potřebuje to nějaký skandál," řekl novinářům Kindl. "Ta knížka se jmenuje Láska za časů StB a bohužel se mi zdá skoro, že jsem měl prorockého ducha, když jsem ji psal, neboť si připadám jako za časů StB," uvedl dále. Na dotazy ohledně kauzy plzeňských práv nereagoval.

Kindl je zapojený do problémů na Právnické fakultě Západočeské univerzity, které začaly plagiátorskou aférou. Později se objevily pochybnosti o tom, zda bylo studium na plzeňských právech standardní. Někteří studenti ho údajně absolvovali za nepřiměřeně krátkou dobu, na fakultě také chybí některé závěrečné práce.

Média upozornila i na mimořádně rychlá studia některých politiků, policistů a úředníků. Mluví se o budování mafiánské sítě klientských vazeb založených na propojení se státní sférou či bezpečnostními složkami. Kindl se kvůli aféře vzdal funkce proděkana a ke konci října prý školu zcela opustí.

Ministerstvo školství se rozhodlo podat kvůli aféře trestní oznámení. Vyzvalo také Západočeskou univerzitu, pod níž plzeňská práva spadají, aby přezkoumala udělení diplomů a případně odebrala titul těm studentům, kteří ho nezískali oprávněně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám