Hlavní obsah

Umělci vytvořili knihu o Paroubkovi zadarmo

Právo, Jiří Ovčáček
Praha

Šéf ČSSD Jiří Paroubek ve čtvrtek prozradil, že spisovatel Arnošt Lustig, herec Jiří Krampol a moderátor a také herec Jan Kraus se podíleli na knize o něm bez nároku na honorář. Paroubek také uvedl, že Krampol a Lustig chovají sympatie k ČSSD. U Krause prý neví.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Šéf soc. dem. Jiří Paroubek

Článek

Paroubek ve čtvrtek na tiskové konferenci v Lidovém domě uvedl, že se na tři umělce, kteří mu pokládali otázky pro knihu „Jaký opravdu je?“, obrátil sám. Pracovali podle něj bez nároku na honorář. „Ty věci proběhly bez platby, to znamená, byla to činnost z jejich strany nehonorovaná,“ prozradil Paroubek.

Lustig a Krampol podle něj chovají sympatie k ČSSD. „To, jestli mají Jiří Krampol a pan Lustig sympatie k ČSSD, to myslím, že ano,“ sdělil Paroubek. Pokud jde o Krause, tam lídr soc. dem. neví. „O jeho sympatiích k soc. dem., přiznám se, nic nevím,“ prohlásil.

Kraus se podle Paroubka na knižním počinu podílel proto, že jej zajímá „udělat něco takového s čelným politikem“. Podle šéfa ČSSD měl Kraus před lety podobnou nabídku v případě šéfa ODS Mirka Topolánka. „Pak k jeho žalu z toho nějak sešlo. Možná, že žal je přehnané slovo, prostě nedošlo k tomu. Což ho asi mrzelo, protože pro něj je to příležitost se tak trošku dostat politikovi pod kůži,“ vysvětlil Paroubek.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek s manželkou Petrou na křtu knížky, která má ukázat, jaký opravdu je.

Nová publikace o Paroubkovi byla pokřtěna za účasti hlavního aktéra díla ve středu večer v Divadle Hybernia. Lídr soc. dem. v knize například oceňuje Karla Marxe a haní expremiéra a bývalého předsedu soc. dem. Miloše Zemana, kterého označuje za násosku. [celá zpráva]

Publikace je přitom propagačním materiálem ČSSD. Na návrhu obálky a sazbě pracovala jedna z divizí agentury Médea, kterou vlastní mediální magnát Jaromír Soukup. Médea pracuje například pro Paroubkovu manželku Petru.

Reklama

Výběr článků

Načítám