Hlavní obsah

Paroubek podle ODS lže, nebo nečte pozvánky. Zvala ho ale na neexistující termín

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha

Den poté, co v pondělí proběhla avizovaná, ovšem okleštěná schůzka předsedů parlamentních stran, se občanští demokraté rozhodli dokázat, že na schůzku zvali i šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Ten v neděli na tiskové konferenci tvrdil, že jej nikdo nezval a o schůzce se dozvěděl z médií. ODS přitom zvala na pondělí 4. října, což ovšem byla neděle.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Na schůzku krom Paroubka nedorazili ani premiér Jan Fischer a předseda zelených Ondřej Liška.

ODS se rozhodla poskytnou korespondenci mezi Topolánkem a Paroubkem médiím, aby dokázala, že lídr soc. dem. byl o schůzce informován již dopisem z 25. září. První dopis ještě neobsahuje konkrétní datum a hovoří o víře, že "termín schůzky bude nalezen co nejdříve".

Paroubek ve své reakci z 29. září zdůrazňuje, že formát schůzky by měl být na půdorysu stran, které nominovaly ministry Fischerovy vlády. Topolánek počátkem října Paroubkovi sděluje, že jeho rozhodnutí respektuje. Nicméně jej upozorňuje, že ostatní předsedové stran se schůzkou souhlasí. Informován o ní byl i premiér Fischer. Paroubek je proto spolu s ostatními pozván na "pondělí 4. října". Toto datum ale spadalo na neděli.

Právě v neděli večer vystupuje šéf ČSSD na tiskové konferenci s prohlášením, že se o schůzce, "na kterou je údajně zván", dozvěděl až z médií. Paroubek v této souvislosti dodal, že takhle se s ČSSD a jejím předsedou jednat nebude.

Schůzka se nakonec v pondělí usklutečnila za účasti Topolánka, předsedy lidovců Cyrila Svobody a šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga. Na pátek naplánoval setkání s politiky premiér Fischer. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám