Hlavní obsah

Prasklý horkovod připravil v Mostě tisíce domácností o teplou vodu

Most

Tisíce domácností v Mostě zůstaly dnes odpoledne kvůli havárii na horkovodu bez teplé vody. Oprava potrvá zhruba 12 hodin, obnovení dodávek se předpokládá v úterý v brzkých ranních hodinách, informovala mluvčí teplárny United Energy Miloslava Kučerová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Místo havárie stále zahalují oblaka páry. (Ilustrační foto)

Článek

Všechny odběratele podle ní firma telefonicky informovala. "Zákazníkům slouží bezplatná telefonní linka 800 099 099, kde jsou pravidelně aktualizovány informace o opravě. K dispozici jsou rovněž webové stránky firmy www.ue.cz," uvedla.

Společnost United Energy, která zásobuje 34 000 domácností v Mostě a sousedním Litvínově, letos v létě poprvé po desítkách let nepřerušila dodávky teplé vody pravidelnou odstávkou. Každoroční dvoutýdenní letní odstávku firma už před dvěma lety zkrátila ve vybraných lokalitách obou měst na pouhé tři dny.

Problémům se však firma nevyhnula ani v létě. Bez teplé vody kvůli poruše na horkovodu se totiž obyvatelé Mostu museli obejít už v polovině července.

Poruchy horkovodu zejména v zimním období nejsou v obou městech výjimečné. Jejich vedení však nemá k teplárně výraznější výhrady. "Chápeme, že při najetí topné soustavy může docházet k některým problémům. Věříme však, že se výpadky nebudou často opakovat. Dnešní odstávka navíc není vzhledem k venkovním teplotám až tak dramatická," řekl ČTK mostecký primátor Vlastimil Vozka (Sdružení Mostečané Mostu). Spokojen se zásobováním tepla je litvínovský starosta Daniel Volák (ODS). "Nemám žádné výhrady k firmě. Poruchy nejsou zas až tak časté," doplnil.

Vlastníkem United Energy je společnost Czech Energy Holding z finanční skupiny J Kromě domácností v Mostě a Litvínově zásobuje teplem řadu nebytových prostor, průmyslových podniků, zdravotnická zařízení či školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám