Hlavní obsah

Dítě příliš spěchalo na svět, otec ho v Mukařově odrodil v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Středočeští záchranáři vyjížděli ve čtvrtek v noci k dalšímu porodu v terénu. Syna Alberta přivedl na svět jeho tatínek v autě v Mukařově. Dítě s narozením tolik pospíchalo, že ho už nestačil dovézt do podolské porodnice.

Článek

Muž zjistil, že do porodnice už ženu dovézt nestačí, volal proto ve čtvrtek v půl desáté večer na tísňovou linku a žádal záchranáře o radu. Dispečerka okamžitě poslala na místo sanitku. Pak chtěla muže i rodící ženu uklidnit a poradit jim, co mají dělat, než však stačila cokoliv říci, žena porodila.

"Všichni byli hodně rozrušení, nejdřív křičela maminka, pak tatínek a za chvíli i miminko," popsala operátorka. S rodiči pak zůstala na telefonu až do příjezdu záchranářů a ujišťovala se, zda je novorozenec v teple a jestli dýchá. U auta odstaveného u silnice navíc zastavila kolemjedoucí zdravotní sestra, která páru také pomohla.

Lékařka záchranné služby po příjezdu hned podvázala pupečník. Záchranáři pak maminku i s chlapcem převezli do podolské porodnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám