Hlavní obsah

Po odhalení, že by vzal milión, složil poslanec Šustr mandát

Poslanec Ladislav Šustr v sobotu ráno oznámil, že skládá svůj mandát a odchází i z dozorčí rady ve společnosti Sazka a.s. Důvodem jeho rozhodnutí je páteční odhalení MF Dnes, že byl ochoten za milión ovlivnit přijetí zákona za milión od utajeného sponzora. Šustr, bývalý lidovecký poslanec, kandidoval jako nestraník za TOP 09 do nové Sněmovny. Svou kandidaturu stáhl také.

Článek

"V pátek jsem informoval člena přípravného výboru TOP 09 Miroslava Kalouska o skutečnosti, že jsem byl konfrontován redaktorem MF Dnes s natočením svých rozhovorů o možném sponzorském daru na svojí volební kampaň. Již v tomto rozhovoru jsem nabídl, že shledá-li TOP 09 mé jednání za nepřijatelné, bez protestu odstoupím z kandidátky a nebudu se nadále nijak pro TOP 09 angažovat. Zdůrazňuji, že jednání jsem vedl sám a až do tohoto pátku jsem o něm nikoho z TOP 09 neinformoval," uvedl mimo jiné Šustr ve svém písemném prohlášení.

Zakladatel TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek označil odhalení deníku za jeden z možných nástrojů, "jak odhalit praxi, která je pro TOP 09 zcela nepřijatelná a je v zásadním rozporu s étosem jejího „Hodnotového desatera".

"Trváme však na tom, že nebyla testována politická strana TOP 09, testován byl jeden nestranický kandidát. Naším kandidátem již není," zdůraznil Kalousek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám