Hlavní obsah

Herečka Jiřina Jirásková je stále ve velmi vážném stavu

Právo, Novinky, ČTK, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zdravotní stav herečky Jiřiny Jiráskové se od úterý nezměnil. Je stále velmi vážný. Novinkám to řekla mluvčí pražské Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze Petra Pekařová.

Článek

„Lékaři dělají vše pro to, aby se její zdravotní stav zlepšil. Žádné jiné informace zatím nemohu poskytnout,“ řekla Pekařová.

Jirásková byla převezena do nemocnice na Karlově náměstí v Praze o víkendu v akutním stavu. Osmasedmdesátiletá herečka je hospitalizována na jednotce intenzivní péče.

Jirásková měla v poslední době velké zdravotní potíže. Po nedávných čtyřech operacích se ale před dvěma týdny objevila na akci k filmovému festivalu Novoměstský hrnec smíchu, kterého je letos patronkou.

Jen málokterý český herec je tak výrazně spjat se jménem scény, na jejímž jevišti vystupuje, jako Jiřina Jirásková s Divadlem na Vinohradech, jehož členkou je od roku 1951. V 90. letech byla i jeho ředitelkou. Dosud na jeho jevišti ztvárnila více než stovku rolí. Často se objevuje i na plátnech kin a na televizních obrazovkách. 

Reklama

Výběr článků

Načítám