Hlavní obsah

Pražský hrad bude kvůli papežově návštěvě o víkendu částečně uzavřen

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V souvislosti s blížící se návštěvou papeže Benedikta XVI. v České republice čekají na našince i turisty některá omezení. Jedním z nich je uzavření Pražského hradu. Papež bude v Česku od 26. do 28. září.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pátek 25. září bude zcela uzavřena katedrála sv. Víta, návštěvníci se nedostanou ani do Vladislavského sálu a přilehlých prostor. V sobotu bude celý Hrad uzavřen až do 20. hodin. Královské zahrady se již následně otevírat nebudou.

V neděli bude Hrad od 12 hodin uzavřen částečně. Zcela uzavřeno bude I. nádvoří. Částečně budou uzavřeny II. a III. nádvoří a Jiřské náměstí. Návštěvníci se nepodívají ani do Jižních zahrad a Starého královského paláce. Omezení skončí opět až ve 20 hodin. V pondělí se lidé nedostanou do Vladislavského sálu a přilehlých prostor.

Správa Pražského hradu uvedla, že v pátek, neděli a pondělí bude možné zakoupit vstupenky pouze na tzv. malý okruh. Po dobu uzavření Vladislavského sálu bude součástí zmiňovaného okruhu stálá expozice Příběh Pražského hradu, a to s výjimkou neděle, kdy bude do okruhu místo Příběhu Pražského hradu mimořádně začleněna Obrazárna Pražského hradu.

Podobná opatření zažil Hrad naposledy při dubnové návštěvě amerického prezidenta Baracka Obamy.

Reklama

Související témata:

Související články

Stan pro Svatého otce už stojí

Obrovský stanový přístřešek o výšce dvanácti metrů a hmotnosti 17 tun se už montérům na brněnském letišti podařilo postavit. Konstrukce, které dominuje horní...

Výběr článků

Načítám