Hlavní obsah

Chtěl jsem jen vědět, jestli se v ČSSD zbláznili, řekl Dalík ke schůzce s Tvrdíkem

Praha
Aktualizováno

Marek Dalík, přítel a poradce šéfa ODS Mirka Topolánka, a šéf volebního štábu ČSSD Jaroslav Tvrdík se pro Právo vyjádřili ke své schůzce z minulého úterý. Oba popřeli spekulace, že by tématem jejich jednání mělo být dosazení Topolánka na post eurokomisaře. Dalík prý pouze vyřizoval Topolánkův vzkaz určený Jiřímu Paroubkovi.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Mirek Topolánek a jeho přítel Marek Dalík (vpravo)

Článek

Dalík uvedl, že o post eurokomisaře pro jeho přítele, šéfa ODS Topolánka, na schůzce nešlo. „Mirek Topolánek řekl už teď jasně, že eurokomisařem být nechce a nebude. Je to zbytečná spekulace,“ řekl Právu.

Mně šlo o to se zeptat, jestli se zbláznili, proč to dělají
Marek Dalík k setkání s Jaroslavem Tvrdíkem<br/>

Podle něj bylo smyslem schůzky zjistit, proč se ČSSD rozhodla nepodpořit rozpuštění Sněmovny. „Nešlo vůbec o nic. Mně šlo o to se zeptat, jestli se zbláznili, proč to dělají,“ řekl Dalík Právu.

Podle Tvrdíka byl Dalík jen "lepší kurýrní službou"

Tvrdík k setkání uvedl, že schůzka s Dalíkem byla velmi krátká, nestačil prý dopít ani jednu lehkou Colu. Dalík podle Tvrdíka chtěl přes něj předat Topolánkův vzkaz Paroubkovi.

„O schůzku požádal Marek Dalík. Smysl schůzky byl předání politického vzkazu mezi předsedou ODS předsedovi ČSSD. Já se tam chápu jako čistý kurýr. Ta schůzka trvala zhruba pět až sedm minut. Nedopil jsem jednu light Colu,“ uvedl Tvrdík.

Paroubek: Nebudu indiskrétní

Poradce šéfa ČSSD přitom nechtěl prozradit další podrobnosti jednání, které označil za „lepší kurýrní službu“. Prohlásil pouze, že o schůzce s Dalíkem informoval své stranické kolegy a dostal pokyn vyslechnout, co ODS chce. 

O nic sdílnější nebyl ani sám Paroubek. Na přímou otázku Práva, zda může prozradit, co bylo obsahem vzkazu, šéf ČSSD odvětil: "Nemohu, takhle indiskrétní jsem nikdy nebyl, ani nikdy nebudu."

O schůzce, která se uskutečnila minulé úterý dopoledne, informoval server Aktuálně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám