Hlavní obsah

Klaus plánoval podepsat rozpuštění Sněmovny po návratu ze Slovinska

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lublaň

Prezident Václav Klaus, který je od úterý ve Slovinsku, měl naplánováno, že po návratu do Prahy podepíše usnesení o rozpuštění Sněmovny. O stanovisku ČSSD, která rozpuštění nepodpoří, se dozvěděl v průběhu jednání se slovinským prezidentem Danilem Türkem.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Žádný definitivní soud v této chvíli v žádném případě dělat nebudu. Tentokrát nemyslím, že jsou vinny politické strany. Tentokrát je to souboj politických stran s Ústavním soudem. Když tento problém před dvěma týdny vypukl, tak jsem již tehdy řekl, že se bojím, že to povede k destabilizaci a chaotizaci situace a to je určitě nedobrý výsledek,“ uvedl v úterý Klaus na dotaz agentury Reuters.

Klaus také prohlásil, že měl naplánováno podepsat rozpuštění Sněmovny po návratu do Prahy. „Teď říci, kdy budou volby, je bezpředmětný soud, ke kterému nemám žádnou zásadní oporu. Plánoval jsem, že přijedu do Prahy a na letišti podepíšu zákon o rozpuštění Sněmovny. Zdá se, že tomu tak nebude,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám