Hlavní obsah

Miloš Zeman dostane mobil pro seniory s červeným tlačítkem SOS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Digitální mobilní telefon pro seniory chystá pro svého oblíbence sdružení Přátelé Miloše Zemana k jeho 65. narozeninám, které oslaví 28. září. Podle Zemanova přítele a kolegy Miroslava Šloufa je přístroj vybaven červeným tlačítkem SOS pro vytočení tísňové linky, kdyby se bývalému politikovi na odpočinku při sbírání hub či procházce v přírodě něco přihodilo.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman je podle členů sdružení odpůrcem moderní techniky, ovšem takový dárek by údajně ocenil. Gratulanti se domnívají, že při svých cyklovýletech by Zeman mohl přístroj využít.

Sdružení Přátelé Miloše Zemana vzniklo loni a za cíl si vzalo opětovné vtažení bývalého premiéra do politiky. Telefon mu jeho členové zřejmě předají na středečním zasedání v Praze.

Do vysoké politiky by se Zeman vrátil při splnění tří podmínek. Musela by být zavedena přímá volba prezidenta, Česko by se muselo propadnout do ještě hlubší hospodářské krize a musela by vzniknout koalice největších stran.

Miloš Zeman odešel do důchodu po volbách do Sněmovny v roce 2002 z funkce premiéra. V lednu 2003 kandidoval na post prezidenta za sociální demokracii, velká část straníků jej však nevolila a on prohrál už prvním kole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám