Hlavní obsah

Do Česka se vrátí letní teploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden bude teplotně nadprůměrný, v úterý a ve středu se dočkáme i letních teplot. Víkend má být mírně chladnější, ale zato slunečný. Pondělí tak bude nejchladnějším dnem celého týdne.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Letní pohoda v Praze na náměstí Míru

Článek

"Počasí u nás dnes ovlivňuje tlaková níže od severu. Probudili jsme se tak do zataženého rána, přeháňky a déšť vydrží po celý den,“ řekla Novinkám v pondělí ráno Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Pondělní nejvyšší odpolední teploty vyšplhají jen na 16 až 20 stupňů, chladněji bude na západě území, tepleji na Moravě a ve Slezsku.

Návrat léta

V úterý přijde výrazný teplotní skok. Od jihovýchodu k nám začne proudit velmi teplý vzduch. Teploměry budou odpoledne ukazovat letních 21 až 25 stupňů. Na obloze bude oblačno až polojasno. Odpoledne se ojediněle mohou vyskytnout přeháňky a vyloučeny nejsou ani typicky letní bouřky.

Ve středu bude polojasno, po ránu se vyskytnou mlhy, odpoledne může být přechodně až oblačno, ojediněle s přeháňkou. Odpolední teploty opět vyšplhají na 21 až 25, při polojasné obloze to může být až 26 stupňů.

Čtvrtek přinese ochlazení. Přechod studené fronty, s níž přijde oblačno až zataženo a občasný déšť, bude ale velmi rychlý. Teploty dosáhnou 19 až 23 stupňů.

Víkend by měl podle dosavadní předpovědi představovat návrat k suchému a slunečnému rázu počasí. Bude polojasno až skoro jasno s teplotami mezi 19 až 23 stupni.

Teplotně nadprůměrný týden budou provázet i relativně teplá rána. Narozdíl od minulých dní, kdy teploty padaly až k šesti stupňům, by v tomto týdnu nemělo být po ránu pod deset stupňů, a to ani na horách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám