Hlavní obsah

Vlček po čtvrteční nevolnosti už zase šéfuje Sněmovně

Právo, ada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Byly to zažívací potíže, které přepadly šéfa Sněmovny Miloslava Vlčka už ve středu a které mu – jak řekl Právu – nečekaně zabránily odjet do Brna na čtvrteční jednání Ústavního soudu. "Asi jsem něco špatného snědl," poznamenal Vlček, který je již několik let kvůli komplikacím se slinivkou na přísné dietě.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda poslanecké sněmovny Miloslav Vlček

Článek

Proto také ve čtvrtek narychlo vyslal do Brna svého místopředsedu Lubomíra Zaorálka (ČSSD). A zatímco někteří politici ODS Zaorálka za jeho vystupování ostře sepsuli, Vlček mu naopak poděkoval.

"Rád bych mu poděkoval za to, že přijal mé pověření jako zástupce Sněmovny v řízení Ústavního soudu a kompetentním způsobem se zde snažil obhajovat stanovisko Sněmovny,“ uvedl Vlček. Podle něj to navíc bylo v neočekávané situaci, kdy "z důvodu aktuální zdravotní indispozice se řízení nemohl osobně účasnit“.

V pátek je již Vlček opět v práci. Od rána v prostorách svého sekretariátu jednal se šéfy parlamentních stran, jak ven ze současné situace. [celá zpráva]

Svůj návrat avizoval již ve čtvrtek vpodvečer, kdy Právu řekl, že se mu postupně ulevuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám