Hlavní obsah

Babí léto vydrží až do října

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do 10. října bychom si měli užívat poměrně hezkého babího léta s teplotami do 20 stupňů. Vyplývá to z dlouhodobé měsíční předpovědi Meteopressu.

Článek

„Nadcházející víkend bude ale chladnější. Odpoledne teplota vystoupí na 18 až 22 stupňů a bude polojasno až oblačno, občas drobné dešťové přeháňky,“ řekla Právu Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Ještě o stupínek méně by mělo být v pondělí příštího týdne, ale od úterý už teploty opět půjdou nahoru, na 24 stupňů. Po ránu se ale nevyhneme mlhám. Tento ráz počasí by pak měl vydržet do 20. září.

Od 21. do 30. září meteorologové předpokládají polojasno, místy přeháňky, postupně jasno. Po ránu budou mlhy s teplotami 10 až 4 stupně, a dokonce nevylučují přízemní mrazíky. Odpolední teploty budou v rozmezí 15 až 20 stupňů.

Od 1. do 10. října by mělo být převážně polojasno, místy s přeháňkami a ráno mlhy. Ranní teplota poklesne na 9 až 4 a při vyjasnění se mohou objevit přízemní mrazíky. Odpoledne ale už bude opět příjemných 13 až 19 stupňů Celsia.

„Následujících 30 dní by mělo být teplotně i srážkově průměrných,“ řekla Honsová. Znamená to, že průměrná teplota bude 10,5 stupně a naprší zhruba 47 milimetrů srážek, to je 47 litrů vody na metr čtvereční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám