Hlavní obsah

O víkendu počasí nepotěší, pak se ale zase oteplí

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtek bude ještě letní den, v pátek se ale očekává zejména na severozápadě území pokles teplot a slabší srážky. V sobotu se bude dále ochlazovat, v neděli by se však teploty měly vracet k normálu a příští týden se budou pohybovat kolem 20 stupňů Celsia.

Foto: Alžběta Trousilová, Novinky

Článek

Ve středu převažovala nad českým územím jasná až skoro jasná obloha a odpoledne i teploty dosahující 25 stupňů Celsia svědčily o brzkém babím létě, potvrdila Novinkám Dagmar Honsová s Meteopressu.

Stejně jasno a teplé a suché počasí by mělo vydržet i v průběhu čtvrtka, teploty se budou pohybovat v rozmezí 22 až 26 stupňů Celsia. Po ránu podobně jako dosud mohou ovšem teploty klesat až k hranici šesti stupňů Celsia.

"V odpoledních hodinách by se ale mohla vytvořit nějaká kupovitá oblačnost, a to zejména v horských oblastech, kde může občas spadnout nějaká dešťová přeháňka,“ upozornila Honsová na zhoršující se počasí. 

Severozápad území, především Ústecko, Karlovarsko a Liberecko, by pak v pátek už měla ovlivňovat slabá rozpadající se fronta. Obloha se na většině území těchto krajů zatáhne a budou se zde tvořit přeháňky, teploty klesnou k 20 stupňům Celsia. Na zbytku území by mělo stále ještě být polojasno s teplotami mezi 22 až 25 stupni Celsia.

"Teploty půjdou opět nahoru"

V sobotu se poněkud ochladí, teploty se budou pohybovat v intervalu 17 až 21 stupňů Celsia a počasí bude kolísat od polojasna k oblačnu s ojedinělými dešťovými přeháňkami. V neděli se ale opět vyjasním, ačkoli po ránu se očekávají mlhy. Odpolední teploty mohou vystoupat až k 20 stupňům.

"Vypadá to, že začátek příštího týdne bude polojasný až oblačný, místy slabé dešťové přeháňky. Teploty by měly jít opět nahoru,“ předpovídá Honsová.

Podle ní se budou teploty pohybovat v pondělí mezi 16 až 20 stupni Celsia, postupně se ale dostanou k průměru kolem 20 stupňů.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám