Hlavní obsah

The Times: Václavské náměstí patří k nejšpinavějším místům v Evropě

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václavské náměstí v Praze, Place Pigalle v Paříži, Damstraat v Amsterdamu a Reeperbahn v Hamburku spojuje podle zpravodajů britského deníku The Times jediná věc - jde o nejšpinavější a nejpochybnější turistické lokace v celé Evropě.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Podle majitele Bílé labutě se bude v centru lépe čelit konkurenci s hotelem než s obchodním domem.

Článek

"Václavské náměstí v noci se stalo oblíbeným místem prostitutek a drogových dealerů. Pražané se místu, které bylo kdysi epicentrem občanských nepokojů, dnes raději vyhýbají,“ píše korespondent listu.

V blízkosti náměstí prý spolu soupeří luxusní hotely s nočními kluby. Dopisovatel také radí, aby se turisté nezapomněli pokochat místními architektonickými skvosty, ovšem raději jen na chvíli - kvůli kapsářům by totiž neměli ze své tašky na dlouho spouštět oči.

Podle něj se však situace pomalu zlepšuje; počet stánků prodávajících klobásy se snížil a zvýšil se počet policejních hlídek. V roce 2011 by se na Václavské náměstí prý konečně měla vrátit kavárenská kultura.

Anketa

Máte strach jít v noci po Václavském náměstí?
Ano
76,5 %
Ne
23,5 %
Celkem hlasovalo 19857 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám