Hlavní obsah

ODS v klipu vysílá Paroubka na Mars

ODS ve středu představila filmový klip, kterým se bude až do voleb obracet na diváky v českých kinech. Klip režiséra Filipa Renče je součástí rozsáhlejšího internetového projektu www.paroubeknamars.cz, který je zaměřen proti předsedovi konkurenční ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Hlavní postavou devadesátivteřinového spotu je český hvězdář, který rozpozná ve skalním útvaru na Marsu Paroubkův obličej.

Článek

Později astronom zachytí i radiové vysílání z Marsu, v němž Paroubek opakuje svůj kontroverzní výrok z roku 2005, že bude schvalovat zákony pro dobro země s komunisty nebo třeba s Marťany. Klip v závěru odkazuje na internetovou stránku projektu, kde by mělo být každý týden zveřejněno pokračování úvodního spotu.

"My jsme to použili s tím, že i když je to starý výrok, tak ten výrok stále platí," řekl ČTK Renč. Celý projekt "Paroubek na Mars" je podle něj především zaměřen na mladé voliče a má odlehčit kampaň. "I politika se dá dělat s určitou dávkou humoru a nadsázky," dodal.

Renč už pro ODS natočil volební klip před volbami v roce 2006. Tehdy byl snímek ve stylu filmů o dobrodruhovi Indiana Jonesovi, který v klipu utíkal po modrých značkách z katakomb s pozůstatky vlády ČSSD.

Občané mohou přispět názory

Internetový projekt Paroubek na Mars je organizován jako sbírka, tato sbírka ovšem není finanční ale „názorová“. "Jednotliví občané budou moci sbírku podpořit prostřednictvím jednoduché hry. Jejím hlavním účelem je pochytat co nejvíce hrabošů a krtků. V sekci o sbírce najdou návštěvníci pravidelné informace a aktuality. Zprávy z Marsu budou do budoucna přinášet informace o všem, co se u našich vesmírných přátel děje, jak se těší na přílet J. P. a další zajímavosti o průběhu sbírky," uvádí ODS na svých internetových stránkách. 

Místopředseda ODS Ivan Langer na prezentaci volebního klipu zdůraznil, že uvedením spotu do kin pokračuje kampaň občanských demokratů, a to bez ohledu na úterní rozhodnutí Ústavního soudu, které zpochybnilo termín voleb 9. a 10. října. "V tuto chvíli se na kampani nic nemění," řekl. Připustil však, že ODS se už připravuje i na variantu, že by se volby na počátku října nekonaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám