Hlavní obsah

ČSSD slibuje přídavky, důchody, nemocenskou a pracovní místa

Právo, Jiří Ovčáček
Praha

Sociální demokraté v pondělí vyjmenovali sliby, se kterými jdou do předčasných říjnových sněmovních voleb. Šéf strany Jiří Paroubek hovořil například o rozšíření dětských přídavků, třech dnech placené nemocenské nebo státem garantovaných důchodech.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka a šéf strany Jiří Paroubek

Článek

Paroubek na pondělní tiskové konferenci ČSSD v Lidovém domě vyjmenovával sliby své strany voličům. Jde o vytvoření stovky tisíc pracovních míst, rozšíření dětských přídavků, společné zdanění manželů, tři dny placené nemocenské, daňové odpočty nebo zdravotnictví bez poplatků.

"Kategoricky odmítáme Topolánkovy reformy jen pro privilegované,“ prohlásil Paroubek. "Odmítáme dokončení privatizace všeho,“ sdělil také a jmenoval nemocnice nebo zdravotní pojišťovny. Dalšími sliby ČSSD jsou státem garantované důchody, 13. důchod z dividendy ČEZ, ochrana práv zaměstnanců, státem garantované hypoteční úvěry a novomanželské půjčky a vzdělání bez školného.

Sobotka: ODS nesplnila sliby

ČSSD v pondělí představila také brožuru namířenou proti konkurenčním občanským demokratům s názvem Program ODS "Modrý svět“. Podle místopředsedy sociální demokracie Bohuslava Sobotky občanští demokraté nesplnili sliby, které uvedli v roce 2006 ve "Smlouvě s voliči“.  

Sobotka například prohlásil, že navzdory slibům ODS celkové daňové zatížení stouplo. Konkurenci kritizoval i za krácení dětských přídavků a zavedení poplatků ve zdravotnictví. ODS podle něj porušila i slib, že zvýší o tisíc korun důchody.  

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík pak na tiskové konferenci oznámil, že brožuru Program ODS "Modrý svět“ zašlou z Lidového domu do sídla občanských demokratů, kteří v pondělí představují svůj předvolební program.  

Reklama

Výběr článků

Načítám