Hlavní obsah

Po chladnějším víkendu příští týden opět vedra

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Příliv teplého vzduchu k nám v pátek vrcholil, tento víkend budou teploty o deset stupňů nižší než minulý týden. Právu to řekla Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Článek

„V sobotu by v Čechách měly být teploty 17 až 21 stupňů, stejně jako na Moravě. Tam ale bude zatažená obloha s deštěm, ve kterém může spadnout až 20 milimetrů srážek, to je 20 litrů vody na metr čtvereční,“ uvedla.

V neděli už nás bude provázet polojasná obloha s odpoledními teplotami 19 až 23 stupňů. Přeháňky budou jen ojediněle. Ráno ale rtuť teploměru klesne na 10 až 6 stupňů.

„Od pondělí se do ČR postupně obnoví příliv teplého vzduchu. Budeme mít polojasnou až jasnou oblohu. Teploty v pondělí 21 až 25 stupňů a v úterý, kdy je první školní den, 22 až 26 stupňů,“ informovala Honsová.

Nejtepleji by mělo být ve středu a ve čtvrtek, kdy se podle předpovědi mají odpolední teploty pohybovat v rozmezí 24 až 28 stupňů, a ojediněle dosáhnout až tropické třicítky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám