Hlavní obsah

Schwarzenberg: Už hledají ve stokách kýble močůvky

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Schwarzenberg (TOP 09) se svěřil v rozhovoru Právu, že zaznamenal podivné intriky a očekává, že političtí rivalové se budou snažit na něj "něco najít". Dodal, že vedení ČSSD považuje za nedůvěryhodné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Karel Schwarzenberg

Článek

Podle průzkumu Factum Invenio by TOP 09 získal 11,4 procenta hlasů ve volbách do Sněmovny. Co na to říkáte?

Těší mě to, ale odhady jsou odhady. K volbám je pět týdnů a v politice je týden dlouhá doba. Uvidíme, kolik lidí, kteří nám vyjadřují sympatie, opravdu půjde k urnám a hodí nám tam lístek.

Co se může stát?

Všecko. Nesmíme zapomenout, že velké strany s kampaní teprve začínají. To bude mít vliv. Také máme dojem, že lidé hledají ve všech stokách, co by na koho hodili. Zaznamenal jsem podivné intriky.

Máte obavy, že v těch stokách hledají něco na někoho z TOP 09?

Máte-li kýbl močůvky, tak s ním můžete kohokoli polít. Nebojím se, že se na mě něco najde, ale jsem přesvědčen, že se někteří kabrňáci budou snažit. Ve vynalézání pomluv jsme docela bystří. Skoro mistři Evropy, takže mám plnou důvěru v to, že se teď něco rozpoutá.

Podle průzkumu by mohli soc. demokraté udělat koalici pouze s ODS, komunisty, nebo s TOP 09 a lidovci. Platí, že byste se současnou ČSSD nechtěl nic mít?

To by nemělo velkého smyslu, i když ctím soc. demokracii jako takovou, ale dnešní vedení se mi zdá nedůvěryhodné.

A co argumentace, že jinak hrozí velká koalice či oranžovorudá vláda?

Člověk se nemá nechat ve svých rozhodnutích nikdy vydírat.

Reklama

Výběr článků

Načítám