Hlavní obsah

Paroubkovi pomohli s psaním knihy Jan Kraus s Arnoštem Lustigem

Novinky, Jiří Ovčáček

Šéf ČSSD Jiří Paroubek obohatí knižní trh před předčasnými volbami do Sněmovny novou publikací. Na knize pracoval například s moderátorem Janem Krausem. Jak sám deklaroval, chce se v publikaci představit takový, jaký opravdu je.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Paroubek - takový, jaký je.

Článek

„V průběhu dovolené jsem pracoval na knize otázek a odpovědí s vynikajícími českými umělci Janem Krausem, Jiřím Krampolem a Arnoštem Lustigem,“ informoval Paroubek své spolustraníky v nejnovějším vydání vnitrostranického bulletinu, který má Právo k dispozici.

„Věřím, že si kniha, která bude v krátké době vydána, najde své čtenáře. Má mě představit v otevřených odpovědích na otázky těchto vynikajících osobností české kultury takového, jaký opravdu jsem,“ doplnil šéf ČSSD.

V novém díle Paroubek například odpovídá na dotaz, zda si připadá jako papaláš.

„Mí političtí odpůrci z ODS a s nimi souznění novináři neustále opakují, že jsem papaláš. Papaláš je někdo, kdo zneužívá své funkce, aby získal osobní výhody – finanční i jiné. Nevím, jaká ti dobří lidé používají k mému hodnocení kritéria. Jestli je to podle toho, jak vypadám, měli by říci, jak bych měl vypadat. Jestli na to mají nějaký mustr. Ale jako oni (Topolánek, Dalík a Langer a někteří novináři, kteří to po nich papouškují) bych vypadat opravdu nechtěl,“ pochlubil se lídr soc. dem. ukázkou z knihy na svých webových stránkách.

Paroubek v roce 2006 přišel na knižní trh s dílem Můj život v politice, o rok později pak vyšla objemná publikace Minuty s Jiřím Paroubkem. Před loňskými krajskými volbami Paroubek vydal knihu Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata, kterou pokřtil v pražské restauraci Monarch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám