Hlavní obsah

Paroubek se omluvil za svůj výrok o Jedličkově ústavu

Praha

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se ve čtvrtek odpoledne omluvil za svůj výrok v ranním vysílání České televize, kde použil příměr o Jedličkově ústavu. Proti Paroubkovu výroku se ohradil ředitel pražského Jedličkova ústavu Jan Pičman.

Foto: Volfík René, ČTK

Předseda ČSSD Jiří Paroubek přichází na tiskovou konferenci v Praze k tématu nová opatření v boji s ekonomickou krizí.

Článek

Paroubek v pořadu hovořil o fotografiích lídrů ODS, které sociální demokracie použila na svých billboardech."Já si myslím, že on tam nevypadá, jako kdyby utekl z Jedličkova ústavu," řekl v ČT o plakátech s Janem Zahradilem a Mirkem Topolánkem Paroubek.

"Mrzí nás, že zmiňujete v médiích jméno Jedličkova ústavu v negativních souvislostech, které si nezaslouží, a chceme se proti takovému zesměšňování zásadně ohradit," napsal ředitel známého ústavu předsedovi sociální demokracie. Požádal jej o opravu podobného tvrzení a zdůraznil, že dopis není součástí kampaně proti ČSSD.

Paroubek se za svůj výrok omluvil. "Ačkoliv se jedná o hovorový obrat, který již dávno ztratil konkrétní obsah, přiznávám svoji chybu a omlouvám se za ni pracovníkům i pacientům. Vážím si jak lidí, kteří statečně bojují se svojí chorobou, tak těch, kteří jim pomáhají, a jsem připraven kdykoliv na schůzku nad problémy, se kterými se Jedličkův ústav potýká," uvedl Paroubek v tiskovém prohlášení.

"Výroky podobné tomu vašemu utvrzují veřejnost v hlubokém předsudku o Jedličkově ústavu. Naši klienti nejsou mentálně postižení chudáci, držení pod zámkem. Nikdo nikam neutíká," vysvětlil v dopise Paroubkovi Pičman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám