Hlavní obsah

Konec prázdnin bude teplotně nadprůměrný, pršet bude až o víkendu

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový týden bude v České republice ve znamení nadprůměrných teplot a pouze minima srážek. V pracovní dny se bude rtuť teploměru přibližovat k 30 stupňům, mírné ochlazení očekávají meteorologové až o víkendu. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Reuters

Článek

Nejchladnější ráno zažili Češi v pondělí, kdy teploty na západě Čech klesaly k osmi stupňům, přes den by se ale měly pohybovat mezi 23 až 27 stupni Celsia. Velmi podobně by mělo být také v úterý, přičemž teploty vystoupají až k 29 stupňům.

"Nejteplejším dnem tohoto týdne bude středa," uvedla Honsová s tím, že od západu začne území ČR ovlivňovat frontální systém, který s sebou přinese přeháňky a bouřky. Teploty by se měly pohybovat mezi 26 a 31 stupni, na západě republiky ale pouze do 26 stupňů.

Oblačno až polojasno by mělo být ve čtvrtek, přičemž zejména na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytovat přeháňky. Teploty vystoupí na 23 až 27 stupňů Celsia. Přeháňky očekávají meteorologové i v pátek, kdy budou teploty znovu šplhat až k 29 stupňům.

Víkend bude ve znamení oblačnosti a přeháněk, teploty již budou kolísat mezi 21 a 25 stupni. S polojasnou oblohou a podobnými teplotami počítají meteorologové také na počátek září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám