Hlavní obsah

Desetiletá dívka z havarované Cessny může dostat až 20 miliónů

Právo, Hynek Paštěka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Desetiletá dívka, která v neděli přežila pád letadla ve Strakonicích a nyní leží v těžkém stavu v nemocnici, může dostat až dvacetimiliónové odškodné za smrt obou rodičů. Právu to řekl František Přibil, vedoucí letového provozu strakonického letiště, kde se havárie stala.

Článek

"Každé sedadlo a cestující byli pojištěni, takže holčička dostane pojištění jak na úraz, tak odškodnění za smrt obou rodičů, nemělo by dojít k žádnému zádrhelu. Vše záleží na pojišťovně. Nicméně každé sedadlo v letadle bylo pojištěno na 350 tisíc euro,“ řekl Přibil.

Že je taková výše pojistky reálná, Právu potvrdila i tisková mluvčí pojišťovny Allianz Pavla Paseková: "Zcela obecně lze říci, že pojistné plnění z pojištění odpovědnosti za škody způsobené třetím osobám se může pohybovat v řádech statisíců korun, může se ale jednat až o desítky miliónů.“

Stav holčičky se zlepšil

"Stav zraněné holčičky se poprvé od té doby, kdy ji k nám přivezli, zlepšil. Je mimo ohrožení života a stabilizovaná. Pokud nenastanou nenadálé komplikace, mohla by být již brzy odpojena od přístrojů. Nicméně stále zůstává na anesteziologicko-resuscitačním oddělení,“ řekla ve čtvrtek Právu mluvčí FN Motol Eva Jurinová.

Letadlo typu Cessna se zřítilo v neděli 16. srpna dopoledne nedaleko letiště ve Strakonicích. Kromě pilota zahynul manželský pár a jejich desetiletá dcera utrpěla těžká zranění. [celá zpráva]

Představitelé letiště nejdříve let označovali jako vyhlídkový, později již mluvili výhradně o fotoletu. V hlášení o letecké nehodě let označili jako pozorovací. Na základě toho se objevily spekulace, že kvalifikaci letu změnili kvůli výši odškodného, které by mělo být dívce vyplaceno. To však Přibil odmítl s tím, že letadlo i cestující byli pojištěni zcela standardně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám