Hlavní obsah

Zahradil se vrací do vedení ODS s hlasem poradním

Právo, luk

Europoslanec Jan Zahradil se po dvou měsících vrátil do nejužšího vedení ODS. Z něho odešel poté, co jej po červnových volbách v čele klubu poslanců EP nahradil Miroslav Ouzký. Grémium však před nedávnem schválilo, že Zahradil bude opět jeho členem, byť pouze s hlasem poradním podobně jako předseda Senátu Přemysl Sobotka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jana Zahradil s Mirkem Topolánkem

Článek

Jak řekl Zahradil Právu, sehrál mimo jiné roli fakt, že se stal místopředsedou nově vzniklé frakce Evropští konzervativci a reformisté (ECR). „Je to považováno za srovnatelně důležitou funkci jako v českém parlamentním systému,“ uvedl Zahradil s tím, že v grémiu se podle jeho zkušeností téměř nikdy nehlasuje.

Zahradil nechtěl komentovat spory mezi špičkami ODS ohledně toskánské aféry. Vzhledem k zahraniční návštěvě se nezúčastnil včerejšího jednání grémia. Se zájmem by si nicméně vyposlechl, co k tomu jeho kolegové říkají.

Nejužší vedení ODS s hlasovacím právem tvoří předseda, první místopředseda, čtyři místopředsedové a šéfové poslaneckého, senátního a europoslaneckého klubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám