Hlavní obsah

Na festivalu Okoř předal Seznam 100 000 Kč pro oběti povodní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na open air festivalu na Okoři letos kromě skupin Mig 21, Divokej Bill nebo Žlutý pes zahrála v sobotu večer i kapela Chinaski. Před zahájením koncertu předal zpěvák Michal Malátný organizaci Adra šek na 100 000 korun, který jí věnoval portál Seznam.cz obětem letošních povodní.

Článek

"Pro firmu naší velikosti je samozřejmé, že poskytneme finanční pomoc těm, kteří nečekaně a prakticky během pár okamžiků přišli o střechu nad hlavou. Je těžko představitelné, že dva měsíce po té události ještě nemají někteří lidé pitnou vodu a žijí v provizorních podmínkách. Přejeme jim co nejrychlejší změnu k lepšímu,“ vysvětlila Rita Gabrielová, mluvčí Seznam.cz. Peníze ze Seznamu půjdou na pomoc lidem ve městech Nový Jičín, Děčín a v obci Bernartice.

Z neziskových organizací zvolil Seznam právě Adru, protože oceňuje profesionalitu organizace a možnost rychlé a efektivní pomoci, již zajistí. Peníze budou použity především na sanaci studní s pitnou vodou a vysoušení omítek povodněmi zasažených domů. Šek převzala PR manažerka Adry Tereza Zedková.

Už v minulosti pomáhal Seznam.cz například dlouhodobě nemocným dětem, přispíval jednotlivcům, rodinám nebo nadačním fondům.

Kromě finanční částky poskytl Seznam zdarma také reklamní prostor na svých webových stránkách, a to pro výzvy k zasílání DMS. Zprostředkoval tak rychlou pomoc od těch svých uživatelů, kterým není osud jiných lidí lhostejný.

Obětem povodní můžete přispět pomocí DMS

Chcete-li přispět obětem povodní, stačí poslat dárcovskou sms ve tvaru DMS ADRA na číslo 87777. Cena jedné sms je 30 korun, z nichž přispějete 27 korunami. Peníze budou použity zejména na vysoušení poškozených domovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám